Domowe raffaello

Domowe raffaello to kolejny pomysł na pralinki w wersji fit. Potrzebne są tylko trzy składniki. Jeśli jesteś fanem kokosu (tak jak ja) to na pewno pokochasz te małe kuleczki. Domowe raffaello jest pyszne i proste w wykonaniu. Tym słodkim upominkiem możesz zaskoczyć swoja rodzinę i przyjaciół.

Istnieje wiele sposobów na zrobienie trufli kokosowych – z zagęszczonego mleka, masła lub mleka w proszku. Dzisiaj polecam zdrowszą wersje, idealną dla dzieci – bez cukru więc mogą zjeść duuuuuuuże ilości, a my nie będziemy miały wyrzutów, że jedzą szkodliwe dla zdrowia słodycze. Kasza jaglana jest jedną z najzdrowszych kasz, pomaga przy infekcjach, wzmacnia odporność. Jaglanka jest doskonała na katar, bo ma właściwości oczyszczające ze śluzów, a to oznacza, że szybciej pozbędziecie się kataru i kaszlu.

Przepis na domowe raffaello

Składniki
kasza jaglana ugotowana na wodzie lub mleku roślinnym (u mnie 200 g ugotowanej kaszy)
wiórki kokosowe (100 g)
miód / syrop klonowy (ilość według uznania)
orzechy lub migdały (opcjonalnie do środka)

 

Wykonanie
Ugotowaną kaszę mieszamy z wiórkami kokosowymi i miodem. Następnie robimy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Gotowe! Smacznego!

Zamień SKLEPOWE na DOMOWE

Porównanie składników

Domowe słodycze

Domowe ciastka z gwiazdką

Domowe ciastka z gwiazdką Ostatni poniedziałek przed świętami. Robicie już listę zakupów? Komponujecie menu? I pewnie szukacie przepisów na ciasteczka? No to super! Mam kolejny przepis na smaczne ciasteczka z gwiazdką. Ciastka z gwiazdką są proste w przygotowaniu,...

Domowe ciastka renifery

Zaczął się najpiękniejszy i najsłodszy czas w roku - magiczny Grudzień. To będzie miesiąc pachnących ciastek, ciasteczek i pierniczków. Zapach cynamonu już od kilku dniu unosi się w naszym domu. Uwielbiam te chwile przed świętami, bo to właśnie teraz, na spokojnie,...

Domowe kakao (na mleku jaglanym)

Kakao to napój mojego dzieciństwa. Wtedy robiłam tak: kupowałam słodki proszek, najlepiej z królikiem na opakowaniu (takie markowe kakao, no przecież, że najlepsze!) do tego mleko krowie – podgrzać, wymieszać i gotowe. Proste. A teraz? Żeby wybrać mleko to trzeba się...

Strona 10 z 19« Pierwsza...89101112...Ostatnia »

Co Lila jadła?

Strona 10 z 20« Pierwsza...89101112...20...Ostatnia »

Co Lila jadła?

Lubisz Lady Och Mistrzyni?

Masz ochotę na coś słodkiego?

%d bloggers like this: