Co Lila jadła w środę? 26 – przygotowałam kolejny wpis z kulinarnymi inspiracjami. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zainspiruje – napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli skorzystasz z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage Lady Och Mistrzyni – będzie mi bardzo miło.

Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany –  3 lata.  Jeśli jesteś po raz pierwszy, przed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka – kształtujmy dobre nawyki, który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii.

Co Lila jadła w środę? 26

Menu na cały dzień

Śniadanie

8:00

Płatki owsiane górskie ugotowane na wodzie. Po ugotowaniu i wystudzeniu dodałam jogurt naturalny. Na górze jest banan, kasza jaglana ekspandowana, pyłek pszczeli i nasiona chia.

II śniadanie

10:30
Przepyszne, słodziutkie mango.

 Zupa

13:00

Barszcz czerwony. Zupa ugotowana na wywarze jarzynowym, bez mięsa. Same warzywa + masło bezpośrednio do miseczki.

 II danie

16:00
Z poprzedniego dnia zostały nam ziemniaki i serio – nie mogły się zmarnować laughing Zrobiłyśmy kluski śląskie, te różowe są z dodatkiem przecieru pomidorowego – taki eksperyment. Całkiem udany, bo wyglądają ciekawie i smakują dobrze. (Ten tłuszcz na kluskach to mój ulubiony i niezastąpiony olej lniany). No i brokuły też wpadły na obiad! cool

 Podwieczorek

17:30
Sok wyciśnięty z jabłek i buraka (rozcieńczony wodą).

 Kolacja

19:00
Cukinia faszerowana mięsem mielonym z pomidorami, kukurydzą i serem żółtym.

Co Lila jadła?

Lubisz Lady Och Mistrzyni?

Masz ochotę na coś słodkiego?

%d bloggers like this: