W czwartkowym poście (tutaj>>>) pisałam, że Lila na podwieczorek jadła ciasteczka bananowe. Dostałam mnóstwo wiadomości z prośbą o przepis. Dzisiaj słodki poniedziałek, więc na życzenie będą domowe ciasteczka bananowe z nasionami. Musisz je zrobić koniecznie – są świetne dla dzieci na drugie śniadanie lub podwieczorek. Lila częstuje nimi dzieciaki w przedszkolu, mąż z chęcią owsiane ciacha zabiera do pracy. Ha, nawet sam sobie je robi! – w ilości hurtowej, żeby wystarczyło dla wszystkich na co najmniej dwa dni. Nieźle nie? Użyliśmy kombinacji różnych nasion, płatków owsianych i bananów. Ale Ty wykorzystaj to, co masz pod ręką. Kokos, sezam, pestki dyni i żurawina też brzmią świetnie. Możliwości są nieograniczone! Oprócz tego aż cztery przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>>.

Przepis na ciasteczka bananowe z bakaliami


Składniki
banan
płatki owsiane górskie
słonecznik
rodzynki
siemię lniane
żurawina
pestki dyni


Wykonanie
Banana rozgniatamy widelcem i wsypujemy wybrane dodatki w dowolnej ilości. Formujemy ciasteczka i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Tym razem zrobiliśmy ciasteczka w ilości hurtowej zużywając 4 banany.

Jeśli chcesz, aby Twoje ciasteczka były miękkie to nie dodawaj zbyt dużo płatków owsianych. Smacznego!

domowe ciasteczka

 

domowe ciastka

 

 

%d bloggers like this: