Co Lila jadła w środę? 31 tydzień kulinarnych inspiracji. Ciekawa jestem, co tym razem Ci się spodoba – napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli skorzystasz z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage Lady Och Mistrzyni – będzie mi bardzo miło.

Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany –  3 lata i 3 miesiące. Jeśli jesteś po raz pierwszy, przed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka – kształtujmy dobre nawyki, który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii.

Co Lila jadła w środę? 31

Menu na cały dzień

 

Śniadanie

8:00

Płatki jęczmienne ugotowane na wodzie z nasionami chia. Po ugotowaniu i wystudzeniu zmieszałam z jogurtem naturalnym. Na górze banan, kasza jaglana ekspandowana i granat.

II śniadanie

 

10:30

Sok wyciśnięty z kiwi, jabłka i jarmużu.

Zupa

13:00

Zupa kalafiorowa z ryżem + łyżeczka oleju lnianego.

II danie

16:00

Makaron ze szpinakiem. Zawsze jak robię coś ze szpinakiem, to przypomina mi się słynna „Księga dźwięków” i „szpinak robi bleee”. U nas nie robi „ble”, jest mniam mniam ❤ szczególnie z makaronem!

Składniki

makaron

mrożony szpinak

cebula

jogurt grecki/ naturalny (najlepiej bez mleka w proszku)

czosnek

przyprawy

masło klarowane

Wykonanie

Makaron gotujemy w wodzie.

Cebulę szklimy na maśle klarowanym.

Szpinak rozmrażamy w garnku, dodajemy czosnek i przyprawy, a następnie jogurt grecki.

Ugotowany makaron mieszamy z cebulką, wlewamy szpinak i całość mieszamy.

Smacznego! ❤

Podwieczorek

17:30

Zachciało nam się słodkiego i szybko zrobiliśmy czekoladę z bakaliami.

Domowa czekolada z bakaliami.

Kolacja

19:00

Chleb z roszponką i jajkiem.

Co Lila jadła?

Zobacz więcej wpisów

Lubisz Lady Och Mistrzyni?

TAK! Oczywiście 🙂

Masz ochotę na coś słodkiego?

TAK! chętnie zobaczę domowe słodycze 🙂
%d bloggers like this: