Witaj w nowym poście kulinarnych inspiracji. Jeśli wybierzesz coś z mojego menu, to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage Lady Och Mistrzyni – będzie mi bardzo miło.
Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany –  3 lata i 5 miesięcy. Jeśli jesteś po raz pierwszy, przed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka – kształtujemy dobre nawyki, który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Oczywiście wiem, że dla niektórych to menu będzie doskonałe, a dla niektórych niekoniecznie ? Mam nadzieję, że będziesz w tej pierwszej grupie czytelników!

Co Lila jadła w środę? 38

Menu na cały dzień

 

Śniadanie

8:00

Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat.

II śniadanie

 

10:30

Jabłko.

Zupa

13:00

Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). Bezpośrednio do miseczki (i wystudzonej zupy – to ważne!) wlałam olej lniany.

II danie

16:00

Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka.

Podwieczorek

17:30

Domowe raffaello. Pyszna i o wiele zdrowsza wersja znanych kulek. POtrzebujesz tylko trzech składników. Zobacz przepis na domowe raffaello.

Kolacja

19:00

Placki z batata i cukinii. Pierwszy raz robiłam takie cudowne placuszki z dodatkiem słodkiego ziemniaka. Składniki to cukinia, ugotowany batat, kilka łyżek roztopionego masła, jajko i mąka. Warzywa ścieramy na tarce, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i formujemy placki. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. W trakcie pieczenia należy placki przewrócić na drugą stronę. Moje się trochę przypiekły, ale były pyszne.

Co Lila jadła?

Zobacz więcej wpisów

Lubisz Lady Och Mistrzyni?

TAK! Oczywiście 🙂

Masz ochotę na coś słodkiego?

TAK! chętnie zobaczę domowe słodycze 🙂
%d bloggers like this: