domowe magnum dla dzieci

Domowe lody magnum

Składniki
 

  • 2 banany
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 3-4 łyżki jogurtu (np. greckiego)
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki rozdrobnionych orzechów (np. ziemnych)

Wykonanie

  • Banany wrzucamy do misy blendera. Dodajemy jogurt i masło orzechowe. Całość miksujemy na wysokich obrotach.
  • Gotową masę przekładamy do foremek. Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.
  • Czekoladę rozpuszczamy w garnku.
  • Lody wyciągamy z foremek i maczamy w rozpuszczonej czekoladzie, a następnie posypujemy orzeszkami.

Wskazówki

Zamiast jogurtu, możesz dać mleko lub napój roślinny.
Kupując czekoladę, zwróć uwagę na skład. 
Chcesz podawać dziecku wartościowe desery? W książce "Domowe słodycze" znajdziesz 70 przepisów na domowe słodycze. Gotuj zdrowo i wychowaj Małego Smakosza. 
Zamień sklepowe słodycze na domowe.
książka domowe słodycze
książka baner