Domowy chlebek bananowy BLW

Domowy chlebek bananowy to świetny pomysł na wykorzystanie dojrzałych bananów. Nie trzeba ich wyrzucać. Możesz je wykorzystać do koktajli, ciasteczek, placuszków albo chlebka bananowego BLW – który jest idealny dla dzieci. Zobacz też post z domowymi ciasteczkami. Najłatwiejsze ciasteczka z bananami, bez dodatku cukru rafinowanego, idealne na drugie śniadanie, spacer czy do przedszkola.

dojrzałe banany
A teraz sprawdź jakie składniki, oprócz bananów, będą Ci potrzebne do przygotowania słodkiego chleba, który wyśmienicie smakuje z awokado, domową nutellą lub dżemem.

Przepis na domowy chlebek bananowy

Składniki

250 g płatków owsianych górskich

3 banany ( + 1 opcjonalnie do dekoracji)

2 jajka

3 łyżki oleju

1 łyżeczka sody

Wykonanie

Płatki owsiane miksujemy na pył. Dodajemy resztę składników i delikatnie miksujemy. Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem i odstawiamy na około 20 minut.

Po tym czasie pieczemy w 180 stopniach około 40 minut.

Smacznego!

Domowe słodycze

Menu BLW – co Lila jadła?

%d bloggers like this: