Domowy murzynek
Nowa wersja – zdrowsze ciasto
Domowy murzynek – przepis na banalnie proste ciasto
Składniki
3 banany
jajko
130 ml mleka (u mnie domowe owsiane)
3 łyżki oleju kokosowego
80 g mąki gryczanej
1 łyżeczka sody
2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (100 % owoców bez dodatku cukru)
2 łyżki kakao
Wykonanie
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Dajcie znać czy skusicie się na domowego murzynka
Menu BLW – co Lila jadła?
Przepisy dla dzieci-Co Lila jadła? 77
Przepisy dla dzieci i całej rodzinyChcesz, żeby Twoje dziecko rosło zdrowo i silne? Zdrowe odżywianie to podstawa. W serii "Co Lila jadła" znajdziesz mnóstwo pomysłów na to, jak urozmaicić dietę Twojego dziecka i dostarczyć mu wszystkich niezbędnych składników...
Menu dla dzieci – Co Lila jadła? 75
Sprawdź kolejne propozycje.
Przepisy BLW jadłospis – co Lila jadła?
Jadłospis dla całej rodziny. Sprawdź, co Lila jadła.