Menu dla dziecka – BLW
Cześć! Fajnie, że jesteś Przed nami już 46 tydzień kulinarnych inspiracji. Mam nadzieję, że skorzystasz z moich pomysłów. Znajdziesz tutaj zdrowe przepisy BLW dla dziecka i całej rodziny. Chcę Ci pokazać co Lila jadła po to, aby przekonać Cię, że dzieciaki naprawdę lubią warzywa, ale trzeba od początku im na to pozwolić i zachęcić do pokochania warzyw i owoców. Warto unikać produktów przeznaczonych “dla dzieci”, bo one wcale nie są najlepsze dla maluchów. Przeczytaj wpis “Żywienie dziecka – kształtujemy dobre nawyki żywieniowe”, który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii, a oprócz tego poznasz moje zasady i założenia. Z tego wpisu dowiesz się:
Jak zrobić wartościowy i pyszny budyń dla dziecka?
Jak zrobić tradycyjne kluski w trzech kolorach? – Żaden maluch się im nie oprze. Świetne przy karmieniu BLW.
Jaki kisiel Lila zajadała ze smakiem?
Co podać na kolację zamiast chleba?
Co Lila jadła? 46


Zupa pomidorowa z soczewicą.

Bobas lubi wybór
Przepis na kluski śląskie w trzech kolorach
Składniki:
Wykonanie:
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, uklepujemy w misce i dzielimy na 4 części. Jedną część wyjmujemy na bok i uzupełniamy mąką ziemniaczaną. Mieszamy, aż składniki się połączą. Dodajemy jajko (opcjonalnie). Szpinak rozmrażamy w garnku (u mnie 3-4 brykiety). Ugotowanego buraka trzemy na tarce (drobne oczka). Przygotowaną masę ziemniaczaną dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy szpinak, do drugiej startego buraka (u mnie 2-3 łyżki), trzecia będzie bez dodatków. Formujemy kluski i gotujemy w wodzie.
Smacznego!

dokładka klusek i buraczków


Brokuły, ugotowane jajka, kukurydza i sos jogurtowy z czosnkiem i ziołami.

Odbierz prezent!
Zapisz się na mój newsletter i odbierz Menu Planer.
Menu Planer
