Muffinki jajeczne z warzywami

Muffinki jajeczne z warzywami to alternatywa dla omletów czy jajecznicy. To świetny sposób na wykorzystanie zalegających kawałków warzyw. Babeczki jajeczne możesz zrobić z różnymi dodatkami. Ten post potraktuj jako inspiracje.

muffinki blw

Przepis na muffinki jajeczne z warzywami

Składniki:

jajka

 pomidor

garść jarmużu

ser żółty (opcjonalnie)

papryka czerwona

papryka żółta

zioła prowanslaskie

szczypta kurkumy i papryki słodkiej

Wykonanie:

Jajka roztrzepujemy w misce i przyprawiamy ziołami. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Jarmuż rwiemy na mniejsze kawałki. Ser żółty ścieramy na tarce. Do foremek dodajemy warzywa i ser, a następnie wlewamy masę jajeczną. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.

Smacznego!

N

Wskazówki

Ilość jajek zaleźy od ilości osób, zazwyczaj używam 3-4.

muffinki jajeczne z warzywami

%d bloggers like this: