Muffinki ze szpinakiem dla dzieci BLW

Muffinki ze szpinakiem są pyszne i mają cudowny, zielony kolor. To wszystko dzięki świeżym liściom, których w ogóle nie czuć! Możesz wykorzystać również szpinak mrożony, ale kolor babeczek będzie ciemniejszy.  Muffinki ze szpinakiem sprawdzą się na II śniadanie, deser, na spacer, do szkoły, czy na urodzinową imprezkę. Możesz je ozdobić śmietanką i dowolnymi owocami. Zobacz przepis na czaderskie muffinki ze szpinakiem.

makaron ze szpinakiem

Przepis na muffinki ze szpinakiem BLW

Składniki:

150 g świeżego szpinaku

2 jajka

⅓ szklanki oleju lub rozpuszczonego masła

3-4 łyżki syropu klonowego

¾ szklanki mleka

około 2 szklanki mąki orkiszowej

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Szpinak miksujemy na drobne kawałki, dodajemy jajka, mleko, olej, syrop klonowy i ponownie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek – całość delikatnie mieszamy. Najlepiej dodawać mąkę partiami. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.

Smacznego!

N

Wskazówki

Możesz podać z serkiem naturalnym lub ubitą śmietanką.

Nie mieszaj masy zbyt długo.

Można użyć szpinak mrożony – kolor babeczek będzie ciemniejszy.

muffinki ze szpinakiem
Cierpisz na brak czasu? Nie lubisz gotować? A może brakuje Ci już pomysłów? Już niedługo udowodnię, że gotowanie może być proste, przyjemne i sprytne! Poznasz ponad 60 najlepszych przepisów wraz ze wskazówkami, które pomogą i ułatwią Ci planowanie i całą organizacje w kuchni.

Zapisz się na listę osób zainteresowanych.

%d bloggers like this: