Pudding z tapioki

Pudding z tapioki – brzmi trochę dziwnie, prawda? laughing  Wygląd również dziwny, bo małe kuleczki przypominają styropian. Sama tapioka w smaku też szczególnie nie zachwyca, ale jak ugotujesz ją w mleku lub napoju roślinnym, dodasz ulubione owoce / dodatki, to naprawdę stworzysz pyszny deser.

pudding z tapioki

Przepis na pudding z tapioki

Składniki:

1/3 szklanki tapioki

300 ml mleka / napoju roślinnego

syrop klonowy (opcjonalnie)

Wykonanie:

Do garnka wrzucamy kuleczki, wlewamy wybrany płyn i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszamy i pilnujemy, aby nie przypalić garnka. Jeśli jest taka potrzeba to dolewamy mleko. Gotujemy około 15 minut. Gotowy pudding przekładamy do miseczek, polewamy syropem klonowym (opcjonalnie) i podajemy z owocami. 

 

Smacznego!

N

Wskazówki

Perełki z tapioki możesz ugotować również na napoju roślinnym. Dodaj ulubione owoce – mogą być maliny, banan, jabłko.

 

pudding z tapioki
Zapisz się na NEWSLETTER, odbierz MENU PLANER, dowiedz się co oznacza nazwa bloga, poznaj moją misję i tajne wiadomości. Kliknij w obrazek.
menu planer
Menu dla dziecka BLW – Co Lila jadła? 59

Menu dla dziecka BLW – Co Lila jadła? 59

Z tego wpisu dowiesz się jak zrobić pyszne placki w kształcie misia, dlaczego warto wsypać do zupy odrobinę kurkumy? Jak zamrozić truskawki i do czego wykorzystać? Jakie ciastka posmakowały Lilianie w ostatnim tygodniu? Dlaczego nie warto doprawiać potraw dziecka przez pryzmat swoich preferencji smakowych?

%d bloggers like this: