Śliwki pod owsianą kruszonką
Śliwki pod owsianą kruszonką to bardzo prosty deser, który nie wymaga magicznych składników. Wystarczą śliwki lub inne owoce – możesz wykorzystać brzoskwinie, jabłka lub porzeczki. Owoce smakują na ciepło jak i na zimno. Całość możesz podać z jogurtem naturalnym lub z lodami.
Przepis na śliwki pod owsianą kruszonką
Składniki
około 1 kg śliwek (ilość zależy od wielkości naczynia)
3/4 szklanki płatków owsianych górskich
2 łyżki masła
kilka daktyli (opcjonalnie)
wiórki kokosowe (2 łyżki)
garść orzechów (opcjonalnie)
Wykonanie
Śliwki myjemy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego (wcześniej smarujemy naczynie masłem). Płatki owsiane miksujemy w blenderze z masłem, wiórkami, orzechami i namoczonymi wcześniej daktylami. Tak przygotowaną kruszonkę nakładamy na śliwki. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Smacznego!
możesz dodać kawałki gorzkiej czekolady
możesz podać z jogurtem naturalnym
do śliwek możesz dorzucić inne owoce np. brzoskwinie.
Domowe słodycze
Domowe słodycze na Dzień Dziecka
Domowe słodycze na dzień dziecka dziecka – zobacz przepisy na zdrowe słodycze dla dziecka. Zamień sklepowe na domowe!
Domowe ciasteczka dla dzieci BLW
Domowe ciasteczka dla dzieci BLW. Aż 4 przepisy! Poznaj przepis na pierwsze ciasteczka dla Twojego dziecka i zamień sklepowe na domowe.
Domowe kinder pingui-idealny deser dla dziecka BLW
Domowe kinder pingui – czekoladowa przekąska z serkiem jest idealna na drugie śniadanie czy podwieczorek dla dziecka BLW. Poznaj przepis na zdrowy deser dla malucha! Zamień sklepowe na domowe! 🙂
Co Lila jadła?
Nie znaleziono żadnych wyników
Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.