Sos czosnkowy z kukurydzą

Sos czosnkowy z kukurydzą to nasz HIT. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, kolacji, grilla. Możesz go zaproponować do mixu sałat, kapusty pekińskiej czy razem z mięsem.  Sprawdź przepis na uniwersalny sos czonskowy z kukurydzą. 

sos czosnkowy z kukurydzą

Przepis na sos czosnkowy z kukurydzą

Składniki:

300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego

2-3 ząbku czonsku

garść posiekanego koperku (opcjonalnie)

150 g kukurydzy

pieprz

sól (dla dorosłych)

Wykonanie:

Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.

Smacznego!

N

Wskazówki

Wrzuć koperek do miseczki i zapropnuj dziecku, aby samo sobie posypało. Na pewno będzie lepiej smakować laughing

Odłóż porcję dla dziecka – wersję dla dorosłych można posolić. 

 

sos czosnkowy z kukurydzą
menu planer

%d bloggers like this: