Zupa jarzynowa z mrożonki
Zupa jarzynowa z mrożonki z kaszą jaglaną. Pyszna, gęsta i pożywna. Nadaje się dla niemowlaka jak i dla starszych dzieci. Nie obawiaj się mrożonek, bo są naprawdę dobre i czasami ratują życie. Zupę przygotujesz w kilka minut, odpada Ci mycie, obieranie, krojenie. Lepiej zjeść taką jarzynową zupę z mrożonki – pełną wartościowych warzyw niż żadną
Przepis na zupę jarzynową z mrożonki
Składniki:
300-400 g mrożonych warzyw
2 łyżki kaszy jaglanej
natka pietruszki / koperek
1,5 litra bulionu z warzyw
przyprawy:
pieprz (mielony lub ziarnisty)
3 kulki ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Smacznego!
Wskazówki
Nie dodawaj soli do garnka. Rodzice mogą przyprawić solą na swoim talerzu.
Wybierając gotową mrożonkę np. na zupę jarzynową, wiosenną itp. zwróć uwagę na skład, bo ten nawet w tak niepozornych produktach może zaskoczyć niepotrzebnymi składnikami Mają być same warzywa – nic więcej.
Dania dla dzieci – Co Lila jadła? 71
Zobacz przepisy dla Małego Smakosza i całej rodziny.
Menu BLW dla dzieci – Co Lila jadła? 70
Zobacz menu dla Małego Smakosza i całej rodziny.
Menu dla dzieci BLW – co Lila jadła? 69
Gotuj zdrowo i wychowaj Małego Smakosza. Sprawdź pomysły na posiłki.