Zupa z kukurydzy dla dzieci BLW
Zupa z kukurydzy – pyszna i szybka w przygotowaniu. Poszukaj w sklepie mrożonej kukurydzy i ugotuj żółtą zupę.

Przepis na zupę jarzynową z mrożonki
Składniki:
około 300 g kukurydzy
2 ziemniaki
1 cebula
szczypta pieprzu
szczypta kurkumy
szczypta słodkiej papryki
1,5 litra bulionu
masło klarowane
Wykonanie:
W garnku na maśle klarowanym szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i kukurydzę. Całość przyprawiamy, dusimy kilka minut i zalewamy bulionem. Zupę gotujemy około 20 minut i blendujemy.
Smacznego!
Wskazówki
Nie dodawaj soli do garnka. Rodzice mogą przyprawić solą na swoim talerzu.
Jeśli nie masz bulionu, dodaj wodę.
Użyłam mrożonej kukurydzy.


Menu dla dzieci BLW – co Lila jadła? 69
Gotuj zdrowo i wychowaj Małego Smakosza. Sprawdź pomysły na posiłki.
Menu dla dzieci BLW – co Lila jadła? 68
Zobacz pomysły na śniadanie, obiad i kolację.
Przepisy dla dzieci – Menu BLW 67
Zobacz zestawienie posiłków i zainspiruj się!