Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej

Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej to pyszny i lubiany deser. Możesz podać  go na śniadanie zamiast gotowych płatków czekoladowych. Kasza jaglana jest uniwersalna, bardzo zdrowa i smaczna. Należy tylko pamiętać o dokładnym przepłukaniu jej wodą lub uprażeniu na patelni. Dzięki temu pozbędziemy się goryczki. Mam nadzieję, że polubicie ten przepis i będzie często gościł na Waszych stołach. Zobacz listę składników i do dzieła.

kasza jaglana

Przepis na budyń czekoladowy z kaszy jaglanej

Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej

Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej

Lady Och Mistrzyni

Składniki
 

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1- 2 szklanki mleka (lub napoju roślinnego)
  • 1 łyżka kakao
  • 1 banan

Wykonanie

  • Kaszę jaglaną miksujemy z resztą składników. Ilość mleka zależy od Ciebie i od tego, jaką konsystencję budyniu lubicie.

Wskazówki

Kaszę jaglaną możesz ugotować na mleku, ale często zdarza się tak, że zostaje porcja z obiadu. Nie marnuj – zmiksuj z bananem, mlekiem, dodaj kakao i ciesz się smacznym deserem.
deser,śniadanie
kasza jaglana,
Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej