Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej
Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej to pyszny i lubiany deser. Możesz podać go na śniadanie zamiast gotowych płatków czekoladowych. Kasza jaglana jest uniwersalna, bardzo zdrowa i smaczna. Należy tylko pamiętać o dokładnym przepłukaniu jej wodą lub uprażeniu na patelni. Dzięki temu pozbędziemy się goryczki. Mam nadzieję, że polubicie ten przepis i będzie często gościł na Waszych stołach. Zobacz listę składników i do dzieła.

Przepis na budyń czekoladowy z kaszy jaglanej
Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1- 2 szklanki mleka lub napoju roślinnego
1 łyżka kakao
1 banan
Wykonanie:
Smacznego!
Wskazówki
Kaszę jaglaną możesz ugotować na mleku, ale często zdarza się tak, że zostaje porcja z obiadu. Nie marnuj – zmiksuj z bananem, mlekiem, dodaj kakao i ciesz się smacznym deserem.

Zapisz się na NEWSLETTER, odbierz MENU PLANER, dowiedz się co oznacza nazwa bloga, poznaj moją misję i tajne wiadomości. Kliknij w obrazek.
Przepisy dla dzieci – Menu BLW 67
Zobacz zestawienie posiłków i zainspiruj się!
Przepisy dla dzieci BLW 66 – zobacz moje propozycje
Menu BLW – zobacz moje propozycje na pyszne posiłki dla dzieci i całej rodziny.
Przepisy dla dzieci BLW – Co Lila jadła? 65
Co Lila jadła? zobacz 65 post MENU BLW.