Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej

Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej to pyszny i lubiany deser. Możesz podać  go na śniadanie zamiast gotowych płatków czekoladowych. Kasza jaglana jest uniwersalna, bardzo zdrowa i smaczna. Należy tylko pamiętać o dokładnym przepłukaniu jej wodą lub uprażeniu na patelni. Dzięki temu pozbędziemy się goryczki. Mam nadzieję, że polubicie ten przepis i będzie często gościł na Waszych stołach. Zobacz listę składników i do dzieła.

kasza jaglana

Przepis na budyń czekoladowy z kaszy jaglanej

Składniki:

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

1- 2 szklanki mleka lub napoju roślinnego

1 łyżka kakao

1 banan

Wykonanie:

Kaszę jaglaną miksujemy z resztą składników. Ilość mleka zależy od Ciebie i od tego, jaką konsystencję budyniu lubicie.

 

Smacznego!

N

Wskazówki

Kaszę jaglaną możesz ugotować na mleku, ale często zdarza się tak, że zostaje porcja z obiadu. Nie marnuj – zmiksuj z bananem, mlekiem, dodaj kakao i ciesz się smacznym deserem.

Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej
Zapisz się na NEWSLETTER, odbierz MENU PLANER, dowiedz się co oznacza nazwa bloga, poznaj moją misję i tajne wiadomości. Kliknij w obrazek.
menu planer

%d bloggers like this: