Budyń z kaszy jaglanej
Budyń z kaszy jaglanej jest bardzo lubiany przez dzieci. Możesz podać go na śniadanie czy deser. Kasza jaglana jest uniwersalna, zdrowa i smaczna. Należy tylko pamiętać o dokładnym przepłukaniu jej wodą lub uprażeniu na patelni. Dzięki temu pozbędziemy się goryczki. Mam nadzieję, że polubicie ten przepis i będzie często gościł na Waszych stołach. Zobacz listę składników i do dzieła.

Przepis na budyń z kaszy jaglanej

Budyń z kaszy jaglanej
Składniki
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1- 2 szklanki mleka (lub napoju roślinnego)
- 1 łyżka kakao
- 1 banan
Wykonanie
- Kaszę jaglaną miksujemy z resztą składników. Ilość mleka zależy od Ciebie i od tego, jaką konsystencję budyniu lubicie.
Wskazówki
Kaszę jaglaną możesz ugotować na mleku, ale często zdarza się tak, że zostaje porcja z obiadu. Nie marnuj – zmiksuj z bananem, mlekiem i ciesz się smacznym deserem.
Budyń możesz podać z ulubionymi owocami, masłem orzechowym lub gorzką czekoladą.

