Czerwona kapusta na ciepło



Przepis na czerwoną kapustę na ciepło
Składniki:
1 mała kapusta
2 jabłka
sok z 1 cytryny
ziele angielskie, liście laurowe (opcjonalnie)
pieprz do smaku
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy na pół i szatkujemy. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i lście laurowe (opcjonalnie) i gotujemy około 20 minut (mieszamy w trakcie gotowania). Po tym czasie wodę odlewamy, dodajemy starte na średnich oczkach jabłka i sok z cytryny. Dusimy jeszcze kilka minut z masłem lub oliwą, przyprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Zdrowiej, bo...
Wskazówki
Kapustę możesz gotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Dorośli mogą sobie posolić kapustę po ugotowaniu (na talerzu).
Zapisz się na listę osób zainteresowanych.
Przepisy dla dzieci-Co Lila jadła? 77
Przepisy dla dzieci i całej rodzinyChcesz, żeby Twoje dziecko rosło zdrowo i silne? Zdrowe odżywianie to podstawa. W serii "Co Lila jadła" znajdziesz mnóstwo pomysłów na to, jak urozmaicić dietę Twojego dziecka i dostarczyć mu wszystkich niezbędnych składników...
Menu dla dzieci BLW- co Lila jadła? 76
Sprawdź najnowsze inspiracje na posiłki i zaplanuj menu dla swojej rodziny.
Menu dla dzieci – Co Lila jadła? 75
Sprawdź kolejne propozycje.