Domowe brownie z czerwoną fasolą

Domowe brownie z czerwoną fasolą to pyszne, czekoladowe ciacho i świetny sposób na wykorzystanie czerwonej fasoli. Zapewniam, że nikt nie wyczuje, że roślina strączkowa znajduje się w tym cieście.  Czary mary, prawda? W końcu stworzyłam idealny przepis na brownie bez mąki! Nie ukrywam, że zrobiłam kilkanaście wersji z różnymi dodatkami i dzięki temu, dzisiaj poznasz przepis na najlepsze ciasto z fasolą na świecie! ❤ W końcu po wielu próbach i eksperymentach udało mi się zmontować ciasto, które jemy z ochotą, zapominając o tym, że głównym składnikiem jest czerwona fasola. Lila nie ma problemu, zjada każdą wersję, mniej lub bardziej słodką laughing Musisz upiec brownie z fasoli. Ja już się od niego uzależniłam!

Przepis na domowe brownie z czerwoną fasolą

Składniki:
puszka czerwonej fasoli
banan
jajko
2 łyżki kakao
30 g płatków owsianych błyskawicznych
3 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki masła orzechowego
1-2 łyżki cukru kokosowego

½ łyżeczki sody

Wykonanie:

Czerwoną fasolę wyciągamy z puszki i płuczemy wodą na sitku.Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Smacznego!

Na zdjęciach są różne ciasta, bo składniki wrzucam na oko i piekę w różnych blaszkach. Dlatego raz wychodzi wysokie,  raz płaskie. Czasami dodaję więcej kakao i jest ciemniejsze – baaaardziej czekoladowe.

W sezonie truskawkowym często dodajemy truskawki smile Dzięki temu ciasto jest smaczniejsze i jeszcze lepiej wygląda.

%d bloggers like this: