Zaczął się najpiękniejszy i najsłodszy czas w roku – magiczny Grudzień. To będzie miesiąc pachnących ciastek, ciasteczek i pierniczków. Zapach cynamonu już od kilku dniu unosi się w naszym domu. Uwielbiam te chwile przed świętami, bo to właśnie teraz, na spokojnie, możemy spędzić trochę więcej czasu w kuchni dekorując nasze wypieki. Z doświadczenia wiem, że za tydzień, dwa, wpadniemy w wir świątecznych zakupów i przygotowań, dlatego warto wykorzystać ten spokojny początek miesiąca i spędzić czas z dzieciakami w kuchni – nie spieszyć się i pozwolić na dłuuugie dekorowanie. Nie da się ukryć – pieczenie ciasteczek z dziećmi może być zabawne, ale jest też bardzo czasochłonne. Uh, jak sobie przypomnę jak wygląda kuchnia po wspólnym gotowaniu z Lilą… Ale nigdy nie odmawiam, gdy słyszę słodkie “mamusiu, ale ja chęęętnie pooomogę”. Ciasteczka “renifery” są bardzo proste w przygotowaniu, idealnie nadają się jako prezent – wystarczy włożyć je do ozdobnego pudełka. Na koniec zdradzę Ci sekret – przed świętami smakują lepiej!

Przepis na domowe ciastka renifery

