Domowy murzynek




Nowa wersja – zdrowsze ciasto



Domowy murzynek – przepis na banalnie proste ciasto
Składniki
3 banany
jajko
130 ml mleka (u mnie domowe owsiane)
3 łyżki oleju kokosowego
80 g mąki gryczanej
1 łyżeczka sody
2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (100 % owoców bez dodatku cukru)
2 łyżki kakao
Wykonanie
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!




Dajcie znać czy skusicie się na domowego murzynka 
Menu BLW – co Lila jadła?
Menu dla dziecka BLW – co Lila jadła? 46
Zobacz menu na cały dzień. Znajdziesz tutaj odpowiedzi na pytania:
Jak zrobić wartościowy i pyszny budyń dla dziecka.
Jak zrobić tradycyjne kluski w trzech kolorach. Żaden maluch się im nie oprze. Świetne przy karmieniu BLW.
Jaki kisiel Lila zajadała ze smakiem.
Co podać na kolację zamiast chleba.
Menu BLW – co Lila jadła? 45
Z tego wpisu dowiesz się: jak zrobić niezwykłą jajecznicę z różnymi dodatkami? co wybieramy zamiast gotowych jogurtów owocowych? jakie burgery zrobiliśmy z kaszy jaglanej? czy posmakowały Lilianie szparagi przy pierwszym podejściu? Zapraszam po kulinarne inspiracje BLW.
Smaczne przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 44
Jak zrobić czekoladową owsiankę, która zastępuje nam czekoladowe płatki ze sklepu? Z czego zrobiłam kulki na drugie danie. Jak zrobić wartościowy batonik dla dziecka, bez dodatku cukru – idealny dla najmłodszych. Jak zrobić zielone naleśniki? Jak wykorzystać szpinak w naleśnikach? Zobacz moje propozycje na zdrowe posiłki dla dzieci BLW.