Indyk z warzywami - danie jednogarnkowe
Składniki
- 1 filet z indyka około 400 g
- 1/2 paczki mrożonej zielonej fasolki
- 1/2 paczki mrożonego groszku
- 3-4 ziemniaki
- 1 cebula
- 4 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Wykonanie
- Cebulę kroimy w drobną kostkę.
- Mięso kroimy na kawałki.
- Ziemniaki kroimy w kostkę.
- Do rozgrzanego garnka wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i dusimy.
- Następnie dodajemy pokrojone mięso i przyprawiamy. (Można podlać gorącą wodą). Dusimy kilka minut i dodajemy ziemniaki.
- Pod koniec wrzucamy mrożony groszek i fasolkę.
- Podajemy np. z buraczkami.
Codziennie zastanawiasz się, co ugotować dla dziecka, żeby było zdrowo, smacznie i bez narzekania? Masz dość monotonii w kuchni, ale brakuje Ci pomysłów? A może chcesz, żeby Twoje dziecko jadło więcej warzyw, ale nie wiesz, jak je podać w atrakcyjny sposób?
Właśnie po to stworzyłam moje ebooki – praktyczne przewodniki po zdrowym gotowaniu dla dzieci, pełne prostych, smacznych i wartościowych przepisów.