indyk z warzywami

Indyk z warzywami - danie jednogarnkowe

Składniki
 

  • 1 filet z indyka około 400 g
  • 1/2 paczki mrożonej zielonej fasolki
  • 1/2 paczki mrożonego groszku
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Wykonanie

  • Cebulę kroimy w drobną kostkę.
  • Mięso kroimy na kawałki.
  • Ziemniaki kroimy w kostkę.
  • Do rozgrzanego garnka wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i dusimy.
  • Następnie dodajemy pokrojone mięso i przyprawiamy. (Można podlać gorącą wodą).
    Dusimy kilka minut i dodajemy ziemniaki.
  • Pod koniec wrzucamy mrożony groszek i fasolkę.
  • Podajemy np. z buraczkami.

Codziennie zastanawiasz się, co ugotować dla dziecka, żeby było zdrowo, smacznie i bez narzekania? Masz dość monotonii w kuchni, ale brakuje Ci pomysłów? A może chcesz, żeby Twoje dziecko jadło więcej warzyw, ale nie wiesz, jak je podać w atrakcyjny sposób?

Właśnie po to stworzyłam moje ebooki – praktyczne przewodniki po zdrowym gotowaniu dla dzieci, pełne prostych, smacznych i wartościowych przepisów.

Nie musisz być mistrzem kuchni ani spędzać godzin przy garnkach, żeby Twoje dziecko jadło zdrowo. Wystarczy, że sięgniesz po sprawdzone przepisy, które polubią nawet największe niejadki. Kliknij, wybierz ebook i gotuj zdrowo – bez stresu, bez tracenia czasu, za to z radością i pewnością, że dajesz dziecku to, co najlepsze!
książki i ebooki LADYOCHMISTRZYNI