Indyk z warzywami i kaszą
Indyk z warzywami i kaszą to kolejny pomysł na szybki obiad lub kolację. W czasie gotowania kaszy, przygotujesz mięso i w ciągu 30 minut zrobisz pyszne danie.
Przepis na indyka z warzywami i kaszą
Składniki:
300 g kaszy gryczanej białej
1 filet z indyka
około 400 g mrożonej włoszczyzny
przyprawy: zioła, pieprz, słodka papryka, kurkuma
masło klarowane
Wykonanie:
Kaszę gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i dusimy na maśle klarowanym. Po 10 minutach dodajemy mrożone warzywa i zalewamy wodą. Całość dusimy kilkanaście minut.
Podajemy z kaszą.
Smacznego!
Wskazówki
Sos możesz zagęścić mąką, ale moim zdaniem jest to niepotrzebne
Nie gotuj kaszy w woreczkach.
Zapisz się na listę osób zainteresowanych.