Indyk z warzywami i kaszą

Indyk z warzywami i kaszą to kolejny pomysł na szybki obiad lub kolację. W czasie gotowania kaszy, przygotujesz mięso i w ciągu 30 minut zrobisz pyszne danie.

indyk z warzywami i kaszą

Przepis na indyka z warzywami i kaszą

Składniki:

300 g kaszy gryczanej białej

 1 filet z indyka

około 400 g mrożonej włoszczyzny

przyprawy: zioła, pieprz, słodka papryka, kurkuma

masło klarowane

Wykonanie:

Kaszę gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i dusimy na maśle klarowanym. Po 10 minutach dodajemy mrożone warzywa i zalewamy wodą. Całość dusimy kilkanaście minut.

Podajemy z kaszą.

Smacznego!

N

Wskazówki

Sos możesz zagęścić mąką, ale moim zdaniem jest to niepotrzebne laughing

Nie gotuj kaszy w woreczkach.

Cierpisz na brak czasu? Nie lubisz gotować? A może brakuje Ci już pomysłów? Już niedługo udowodnię, że gotowanie może być proste, przyjemne i sprytne! Poznasz 60 najlepszych przepisów wraz ze wskazówkami, które pomogą i ułatwią Ci planowanie i całą organizacje w kuchni.

Zapisz się na listę osób zainteresowanych.

%d bloggers like this: