Kluski lane BLW
Kluski lane to dla wielu osób smak dzieciństwa. Kluseczki to świetny dodatek do rosołu czy zupy pomidorowej. Zobacz prosty przepis.
Kluski lane
Składniki
- 2 jajka
- około 5 łyżek mąki
Wykonanie
- Jajka wbijamy do miski, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Do gotującej się wody wlewamy powoli ciasto i gotujemy około 2 minuty.
Wskazówki
Do ciasta możesz dodać łyżkę wody.
Kluski idealnie pasują do rosołu, zupy pomidorowej lub koperkowej.
Codziennie zastanawiasz się, co ugotować dla dziecka, żeby było zdrowo, smacznie i bez narzekania? Masz dość monotonii w kuchni, ale brakuje Ci pomysłów? A może chcesz, żeby Twoje dziecko jadło więcej warzyw, ale nie wiesz, jak je podać w atrakcyjny sposób?
Właśnie po to stworzyłam moje ebooki – praktyczne przewodniki po zdrowym gotowaniu dla dzieci, pełne prostych, smacznych i wartościowych przepisów.