Knedle twarogowe BLW

Knedle twarogowe z niespodzianką w środku. Szybkie w przygotowaniu danie na obiad lub podwieczorek dla dużych i małych smakoszy. Musisz wypróbować!

knedle ze śliwkami
knedle ze śliwkami

Knedle twarogowe BLW

Lady Och Mistrzyni

Składniki
 

  • 250 g twarogu
  • 1 jajko
  • około ½ szklanki mąki
  • śliwki
  • jogurt naturalny + syrop klonowy

Wykonanie

  • Z twarogu, jajka i mąki wyrabiamy ciasto. Ręką odrywamy kawałek ciasta, rozpłaszczamy, na środku układamy umytą oraz pozbawioną pestki śliwkę i owijamy formując zgrabną kulkę. Gotowe knedle gotujemy w wodzie około 5 minut po wypłynięciu. Podajemy z jogurtem naturalnym, do którego możesz dodać odrobinę syropu klonowego.

Wskazówki

Do środka możesz dać też truskawki.
Do jogurtu naturalnego możesz dodać wiórki kokosowe.
kolacja,obiad
śliwki,twaróg
co lila jadła 59

Zobacz książkę 

budyń z dyni

%d bloggers like this: