Knedle twarogowe BLW
Knedle twarogowe z niespodzianką w środku. Szybkie w przygotowaniu danie na obiad lub podwieczorek dla dużych i małych smakoszy. Musisz wypróbować!


Knedle twarogowe BLW
Składniki
- 250 g twarogu
- 1 jajko
- około ½ szklanki mąki
- śliwki
- jogurt naturalny + syrop klonowy
Wykonanie
- Z twarogu, jajka i mąki wyrabiamy ciasto. Ręką odrywamy kawałek ciasta, rozpłaszczamy, na środku układamy umytą oraz pozbawioną pestki śliwkę i owijamy formując zgrabną kulkę.
- Gotowe knedle gotujemy w wodzie około 5 minut po wypłynięciu.
- Podajemy z jogurtem naturalnym, do którego możesz dodać odrobinę syropu klonowego.
Wskazówki
Mąkę dodawaj partiami. Może będziesz musiała dodać więcej (zależy od twarogu).
Do środka możesz dać też truskawki.
Do jogurtu naturalnego możesz dodać wiórki kokosowe.

Przepisy dla dzieci-Co Lila jadła? 77
Przepisy dla dzieci i całej rodzinyChcesz, żeby Twoje dziecko rosło zdrowo i silne? Zdrowe odżywianie to podstawa. W serii "Co Lila jadła" znajdziesz mnóstwo pomysłów na to, jak urozmaicić dietę Twojego dziecka i dostarczyć mu wszystkich niezbędnych składników...
Menu dla dzieci BLW- co Lila jadła? 76
Sprawdź najnowsze inspiracje na posiłki i zaplanuj menu dla swojej rodziny.
Menu dla dzieci – Co Lila jadła? 75
Sprawdź kolejne propozycje.