Kuskus z warzywami
Kuskus z warzywami to świetny pomysł na szybkie i smaczne danie, które zrobisz w 10 minut. Zobacz przepis, a raczej inspiracje na posiłek, który uratuje Cię z niejednej opresji Brak czasu? brak chęci na gotowanie? Kuskus z warzywami zrobi się prawie sam! Oprócz tego idealnie sprawdzi się na kolację lub jako lunch w pracy. A jeśli dołożymy porcję mięsa lub ryby, to mamy naprawdę smaczny i wartościowy posiłek.

Przepis na kuskus z warzywami
Składniki:
kuskus (około 300g)
paczka mrożonych warzyw na patelnię (po grecku lub po włosku)
masło klarowane do smażenia
pieprz, natka pietruszki, słodka papryka
zioła prowansalskie
Wykonanie:
Warzywa dusimy na patelni na maśle klarowanym (czasami podlewam wodą), przyprawiamy ziołami (gotową mieszankę, która była w zestawie z warzywami wyrzucamy). Kuskus zalewamy wrzątkiem lub bulionem (około 1 cm nad powierzchnię kuskusu) trzymamy pod przykryciem około 10 minut.
Jeśli używasz wody, to dodaj trochę pieprzu, słodkiej papryki i natkę pietruszki (może być suszona).
Warzywa podajemy z kuskusem. Możesz całość wymieszać lub podać osobno (w zależności do upodobań dziecka).
Smacznego!
Wskazówki
- Warzywa na patelnię są w zestawie z gotową mieszanką przypraw, którą wyrzucamy, bo jej skład nie jest dobry!
- Kuskus możesz zalać bulionem.
- Danie możesz podać z mięsem lub z rybą.

Zapisz się na listę osób zainteresowanych.