Leczo dla dzieci

Przepis na leczo dla dzieci
Składniki:
1 cebula
1 duża cukinia lub 2 małe
4 pomidory
2 papryki czerwone
1 papryka żółta
łyżeczka papryki słodkiej
szczypta pieprzu, bazylii, majeranku
do smażenia: masło klarowane lub oliwa
sól i ostra papryka (dla dorosłych)
Wykonanie:
Do garnka wrzucamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy około 5 minut. Możesz dodać kilka łyżek wody. W tym czasie obieramy, myjemy i kroimy w kostkę cukinie – wrzucamy do garnka z cebulą. Papryki i pomidory myjemy i kroimy w kostkę, a następnie przekładamy do garnka. Wlewamy około 1/2 szklanki wody, przyprawiamy i całość dusimy do miękkości warzyw.
Dorośli przyprawiają sobie leczo solą lub ostrą papryką.
Smacznego!
Wskazówka

Zdrowiej, bo...

Pulpeciki dla dzieci BLW
Pulpety dla Małego Smakosza i całej rodziny. Sprawdź przepis.
Kotlety siekane z indyka BLW
Musisz je zrobić – sprawdź przepis.
Pierogi ruskie dla dzieci BLW
Pierogi dla Małego Smakosza – sprawdź przepis!