Muffinki jajeczne z warzywami

Muffinki jajeczne z warzywami to alternatywa dla omletów czy jajecznicy. To świetny sposób na wykorzystanie zalegających kawałków warzyw. Babeczki jajeczne możesz zrobić z różnymi dodatkami. Ten post potraktuj jako inspiracje.

muffinki blw

Przepis na muffinki jajeczne z warzywami

Składniki:

jajka

 pomidor

garść jarmużu

ser żółty (opcjonalnie)

papryka czerwona

papryka żółta

zioła prowanslaskie

szczypta kurkumy i papryki słodkiej

Wykonanie:

Jajka roztrzepujemy w misce i przyprawiamy ziołami. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Jarmuż rwiemy na mniejsze kawałki. Ser żółty ścieramy na tarce. Do foremek dodajemy warzywa i ser, a następnie wlewamy masę jajeczną. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.

Smacznego!

N

Wskazówki

Ilość jajek zaleźy od ilości osób, zazwyczaj używam 3-4.

muffinki jajeczne z warzywami
Menu BLW – Co Lila jadła? 57

Menu BLW – Co Lila jadła? 57

Jakie warzywa Lila lubi “dogryzać” i czym posypała jajko? Co oprócz owoców Lila zabiera ze sobą na drugie śniadanie? Co wyczarować z kaszy jaglanej na kolację? Co to jest przysmak Shreka i jak go zrobić?

Menu Liliany BLW- Co Lila jadła? 55

Menu Liliany BLW- Co Lila jadła? 55

Jak zrobić domową czekośliwkę i do czego wykorzystać? Jak zrobić zupę z dyni dla dziecka, aby wyglądała na #3gwiazdkiMichelin? W tym wpisie znajdziesz przepis na magiczne kulki z Krainy Lodu, które warto wrzucić do każdej zupy (receptura od Anny i Elsy). Dowiesz się jak zrobić placki na tortillę i jak zrobić tortillę po meksykańsku. Poznasz przepis na najłatwiejszy i najzdrowszy jabłecznik dla dziecka – oczywiście bez cukru rafinowanego, bo jabłka są wystarczająco słodkie 🙂

%d bloggers like this: