Pasta jajeczna z groszkiem
Składniki
- 4-5 jajek
- 1/2 puszki groszku
- kawałek pora
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki kurkumy
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i przeciskamy przez siatkę do krojenia warzyw.
- Do miski wrzucamy groszek, jajka, pokrojonego na drobne kawałki pora.
- Dodajemy przyprawy oraz jogurt naturalny i całość mieszamy.
- Podajemy z pieczywem.
Wskazówki
Dorośli mogą przyprawić sobie solą na swoim talerzu.
Codziennie zastanawiasz się, co ugotować dla dziecka, żeby było zdrowo, smacznie i bez narzekania? Masz dość monotonii w kuchni, ale brakuje Ci pomysłów? A może chcesz, żeby Twoje dziecko jadło więcej warzyw, ale nie wiesz, jak je podać w atrakcyjny sposób?
Właśnie po to stworzyłam moje ebooki – praktyczne przewodniki po zdrowym gotowaniu dla dzieci, pełne prostych, smacznych i wartościowych przepisów.