pasta jajeczna z groszkiem

Pasta jajeczna z groszkiem

Składniki
 

  • 4-5 jajek
  • 1/2 puszki groszku
  • kawałek pora
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki kurkumy

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i przeciskamy przez siatkę do krojenia warzyw.
  • Do miski wrzucamy groszek, jajka, pokrojonego na drobne kawałki pora.
  • Dodajemy przyprawy oraz jogurt naturalny i całość mieszamy.
  • Podajemy z pieczywem.

Wskazówki

Dorośli mogą przyprawić sobie solą na swoim talerzu.

Codziennie zastanawiasz się, co ugotować dla dziecka, żeby było zdrowo, smacznie i bez narzekania? Masz dość monotonii w kuchni, ale brakuje Ci pomysłów? A może chcesz, żeby Twoje dziecko jadło więcej warzyw, ale nie wiesz, jak je podać w atrakcyjny sposób?

Właśnie po to stworzyłam moje ebooki – praktyczne przewodniki po zdrowym gotowaniu dla dzieci, pełne prostych, smacznych i wartościowych przepisów.

Nie musisz być mistrzem kuchni ani spędzać godzin przy garnkach, żeby Twoje dziecko jadło zdrowo. Wystarczy, że sięgniesz po sprawdzone przepisy, które polubią nawet największe niejadki. Kliknij, wybierz ebook i gotuj zdrowo – bez stresu, bez tracenia czasu, za to z radością i pewnością, że dajesz dziecku to, co najlepsze!
książki i ebooki LADYOCHMISTRZYNI