Przepisy BLW 26

Lila ma 3 lata i całkiem dobre (jak na swój wiek) nawyki (bardzo jej tego zazdroszczę! ) – wcina warzywa, wodę musi mieć zawsze pod ręką i uwielbia domowe słodycze. Jeśli jesteś po raz pierwszy, przed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka – kształtujmy dobre nawyki.
Z tego wpisu dowiesz się:
Dlaczego warto podawać dzieciom pyłek pszczeli?
Jak zrobić kluski w kolorze różowym?
Czym faszerować cukinię?
Co Lila jadła w środę? 26
Menu na cały dzień dla dziecka BLW
Śniadanie
8:00
Płatki owsiane górskie ugotowane na wodzie. Po ugotowaniu i wystudzeniu dodałam jogurt naturalny. Na górze jest banan, kasza jaglana ekspandowana, pyłek pszczeli i nasiona chia. Warto kupić i stosować pyłek pszczeli, ponieważ jest to naturalny produkt o właściwościach leczniczych – wzmacnia odporność i działa przeciwalergicznie (o tym sama się przekonałam na własnej skórze!). Dawkowanie pyłku dla dzieci powinno sie zacząć po 3 roku życia.

II śniadanie
10:30
Przepyszne, słodziutkie mango.


Zupa
13:00

II danie



Kolacja

REWOLUCJE W KUCHNI
weź udział w 5 dniowym wyzwaniu i zmień swoje nawyki!