Zupa jarzynowa z mrożonki
Zupa jarzynowa z mrożonki z kaszą jaglaną. Pyszna, gęsta i pożywna. Nadaje się dla niemowlaka jak i dla starszych dzieci. Nie obawiaj się mrożonek, bo są naprawdę dobre i czasami ratują życie. Zupę przygotujesz w kilka minut, odpada Ci mycie, obieranie, krojenie. Lepiej zjeść taką jarzynową zupę z mrożonki – pełną wartościowych warzyw niż żadną
Przepis na zupę jarzynową z mrożonki
Składniki:
300-400 g mrożonych warzyw
2 łyżki kaszy jaglanej
natka pietruszki / koperek
1,5 litra bulionu z warzyw
przyprawy:
pieprz (mielony lub ziarnisty)
3 kulki ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Smacznego!
Wskazówki
Nie dodawaj soli do garnka. Rodzice mogą przyprawić solą na swoim talerzu.
Wybierając gotową mrożonkę np. na zupę jarzynową, wiosenną itp. zwróć uwagę na skład, bo ten nawet w tak niepozornych produktach może zaskoczyć niepotrzebnymi składnikami Mają być same warzywa – nic więcej.
Przepisy dla dzieci-Co Lila jadła? 77
Przepisy dla dzieci i całej rodzinyChcesz, żeby Twoje dziecko rosło zdrowo i silne? Zdrowe odżywianie to podstawa. W serii "Co Lila jadła" znajdziesz mnóstwo pomysłów na to, jak urozmaicić dietę Twojego dziecka i dostarczyć mu wszystkich niezbędnych składników...
Menu dla dzieci BLW- co Lila jadła? 76
Sprawdź najnowsze inspiracje na posiłki i zaplanuj menu dla swojej rodziny.
Menu dla dzieci – Co Lila jadła? 75
Sprawdź kolejne propozycje.