tosty z warzywami

Tosty z warzywami

Tosty - nic specjalnego, ale być może zainspiruje Cię zdjęcie i sposób podania.

Składniki
 

  • kilka kromek chleba tostowego (lub innego)
  • 5 pieczarek
  • kilka łyżek kukurydzy
  • kawałek ogórka (może być kiszony)
  • 1 pomidor
  • kawałek sera żółtego
  • kilka plasterków wędliny (czytaj skład lub zrób domową)
  • kilka łyżek przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka masła klarowanego

Wykonanie

  • Pieczarki dusimy na maśle klarowanym.
  • Chleb smarujemy przecierem pomidorowym, nakładamy dodatki i pieczemy w opiekaczu (tosterze).
  • Podajemy z warzywami.

Wskazówki

Nasz sos jest z cukinii i pomidorów. 
Wybierając chleb tostowy, czytaj skład. 
Nie masz opiekacza? NIC STRACONEGO! 😘🥰⁠

💛Chleb możesz podpiec na suchej patelni 👌⁠
💛Możesz też wykorzystać piekarnik 👍 rozłóż na blaszkę pieczywo, dodaj warzywa, ser - to będzie wyśmienita kolacja dla całej rodziny!⁠
Niemowlę może jeść pieczarki.
Grzyby leśne są zakazane do 12. roku życia.
książka domowe słodycze