
Tosty z warzywami
Tosty - nic specjalnego, ale być może zainspiruje Cię zdjęcie i sposób podania.
Składniki
- kilka kromek chleba tostowego (lub innego)
- 5 pieczarek
- kilka łyżek kukurydzy
- kawałek ogórka (może być kiszony)
- 1 pomidor
- kawałek sera żółtego
- kilka plasterków wędliny (czytaj skład lub zrób domową)
- kilka łyżek przecieru pomidorowego
- 1 łyżka masła klarowanego
Wykonanie
- Pieczarki dusimy na maśle klarowanym.
- Chleb smarujemy przecierem pomidorowym, nakładamy dodatki i pieczemy w opiekaczu (tosterze).
- Podajemy z warzywami.
Wskazówki
Nasz sos jest z cukinii i pomidorów.
Wybierając chleb tostowy, czytaj skład.
Nie masz opiekacza? NIC STRACONEGO! 😘🥰
💛Chleb możesz podpiec na suchej patelni 👌
💛Możesz też wykorzystać piekarnik 👍 rozłóż na blaszkę pieczywo, dodaj warzywa, ser - to będzie wyśmienita kolacja dla całej rodziny! Niemowlę może jeść pieczarki.
Grzyby leśne są zakazane do 12. roku życia.
💛Chleb możesz podpiec na suchej patelni 👌
💛Możesz też wykorzystać piekarnik 👍 rozłóż na blaszkę pieczywo, dodaj warzywa, ser - to będzie wyśmienita kolacja dla całej rodziny! Niemowlę może jeść pieczarki.
Grzyby leśne są zakazane do 12. roku życia.