Czerwona kapusta na ciepło
Przepis na czerwoną kapustę na ciepło
Składniki:
1 mała kapusta
2 jabłka
sok z 1 cytryny
ziele angielskie, liście laurowe (opcjonalnie)
pieprz do smaku
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy na pół i szatkujemy. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i lście laurowe (opcjonalnie) i gotujemy około 20 minut (mieszamy w trakcie gotowania). Po tym czasie wodę odlewamy, dodajemy starte na średnich oczkach jabłka i sok z cytryny. Dusimy jeszcze kilka minut z masłem lub oliwą, przyprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Zdrowiej, bo...
Wskazówki
Kapustę możesz gotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Dorośli mogą sobie posolić kapustę po ugotowaniu (na talerzu).
Zapisz się na listę osób zainteresowanych.
Przepisy BLW – co Lila jadła? 22
Jak można podać naleśniki dla dziecka BLW? Co tym razem dodałam Lilce do jogurtu naturalnego, bo gotowych “o smaku owocowym” nie kupujemy. Kto zrobił nam pyszne drugie danie? Jak zrobić domowego hamburgera? – czyli slow food dla dziecka BLW.
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 21
Jeśli tutaj wejdziesz, to dowiesz się: Jaki jest nasz śniadaniowy pewniak. Jak smakuje melon galia. Jak zrobić zupę ziemniaczaną dla dzieci BLW. Jak zrobić tosty francuskie dla dziecka BLW?
Przepisy dla dziecka BLW – co Lila jadła? 20
Jak podać awokado dla dziecka (wersja BARDZO leniwa). Jak zrobić zdrowe kulki czekoladowe a’la nesquik i kto Ci może w tym pomóc. Jak zrobić zupkę ze szpinakiem dla dziecka. Jakie nadzienie do pierogów okazało się hitem. Jak zrobić kotleciki bez mięsa dla dzieci BLW.