Domowy kopiec kreta
Kopiec kreta to ciasto, które kojarzy mi się z latami młodzieńczymi. Uwielbiałam spędzać czas w kuchni. Nie miałam dostępu do internetu i przepisów. Wtedy kupowałam gotowy produkt z instrukcją – wystarczyło postępować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na skład gotowego produktu nie zwracałam wtedy uwagi. Teraz mijając sklepowe półki, które uginają się od ciast w paczkach uśmiecham się, bo po pierwsze przypominają mi się tamte ciężkie czasy (bez internetu), a po drugie mąkę i kakao to ja sobie sama wymieszam. Te składniki zawsze mam w domu. Po co kupować mieszankę mąki z kakao, syropem glukozowym, aromatami i cukrem rafinowanym? Nigdy już po takie wynalazki nie sięgnę. Dzisiaj prezentuję domową wersję. Nie będę czarować, bo założę się, że każdy choć raz jadł kopiec kreta. Smaczne ciacho z bananami, które z powodzeniem może być tortem urodzinowym.
Przepis na domowy kopiec kreta
Tortownica o średnicy 23 cm
Jeśli chcesz usztywnić krem to możesz dodać agar agar lub żelatynę.
Domowe słodycze
Domowe Raffaello – idealne dla dzieci BLW
Kulki z kaszy jaglanej są też idealne dla dzieci BLW. Zobacz przepis, porównaj składniki i zacznij robić zdrowe słodycze w domu.
Co Lila jadła?
Nie znaleziono żadnych wyników
Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.