Muffinki ze szpinakiem dla dzieci BLW
Muffinki ze szpinakiem są pyszne i mają cudowny, zielony kolor. To wszystko dzięki świeżym liściom, których w ogóle nie czuć! Możesz wykorzystać również szpinak mrożony, ale kolor babeczek będzie ciemniejszy. Muffinki ze szpinakiem sprawdzą się na II śniadanie, deser, na spacer, do szkoły, czy na urodzinową imprezkę. Możesz je ozdobić śmietanką i dowolnymi owocami. Zobacz przepis na czaderskie muffinki ze szpinakiem.


Muffinki ze szpinakiem BLW
Składniki
- 150 g świeżego szpinaku
- 2 jajka
- ⅓ szklanki oleju lub rozpuszczonego masła
- 3-4 łyżki syropu klonowego
- ¾ szklanki mleka
- około 2 szklanki mąki (orkiszowej)
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
- Szpinak miksujemy na drobne kawałki, dodajemy jajka, mleko, olej, syrop klonowy i ponownie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia – całość delikatnie mieszamy. Najlepiej dodawać mąkę partiami. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut.
Wskazówki

Przepisy dla dzieci-Co Lila jadła? 77
Przepisy dla dzieci i całej rodzinyChcesz, żeby Twoje dziecko rosło zdrowo i silne? Zdrowe odżywianie to podstawa. W serii "Co Lila jadła" znajdziesz mnóstwo pomysłów na to, jak urozmaicić dietę Twojego dziecka i dostarczyć mu wszystkich niezbędnych składników...
Menu dla dzieci BLW- co Lila jadła? 76
Sprawdź najnowsze inspiracje na posiłki i zaplanuj menu dla swojej rodziny.
Menu dla dzieci – Co Lila jadła? 75
Sprawdź kolejne propozycje.