Sos czosnkowy z kukurydzą

Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą to nasz HIT. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, kolacji, grilla. Możesz go zaproponować do mixu sałat, kapusty pekińskiej czy razem z mięsem. Sprawdź przepis na uniwersalny sos czosnkowy z kukurydzą.
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Wrzuć koperek do miseczki i zaproponuj dziecku, aby samo sobie posypało, wtedy może się skusi na zielony dodatek.
Odłóż porcję dla dziecka – wersję dla dorosłych możesz posolić.

Jedzenie dla dzieci – co Lila jadła?72
Co ostatnio Lila jadła? Sprawdź i zainspiruj się!
Dania dla dzieci – Co Lila jadła? 71
Zobacz przepisy dla Małego Smakosza i całej rodziny.
Menu BLW dla dzieci – Co Lila jadła? 70
Zobacz menu dla Małego Smakosza i całej rodziny.