Sos czosnkowy z kukurydzą

Sos czosnkowy z kukurydzą

Sos czosnkowy z kukurydzą

Lady Och Mistrzyni
Sos czosnkowy z kukurydzą to nasz HIT. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, kolacji, grilla. Możesz go zaproponować do mixu sałat, kapusty pekińskiej czy razem z mięsem.  Sprawdź przepis na uniwersalny sos czosnkowy z kukurydzą.

Składniki
 

  • 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
  • 150 g kukurydzy
  • szczypta pieprzu
  • sól (dla dorosłych)

Wykonanie

  • Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.

Wskazówki

Wrzuć koperek do miseczki i zaproponuj dziecku, aby samo sobie posypało, wtedy może się skusi na zielony dodatek. 
Odłóż porcję dla dziecka – wersję dla dorosłych możesz posolić.
kolacja,obiad
jogurt,kukurydza,sos
sos czosnkowy z kukurydzą
Przepisy dla dzieci-Co Lila jadła? 77

Przepisy dla dzieci-Co Lila jadła? 77

Przepisy dla dzieci  i całej rodzinyChcesz, żeby Twoje dziecko rosło zdrowo i silne? Zdrowe odżywianie to podstawa. W serii "Co Lila jadła" znajdziesz mnóstwo pomysłów na to, jak urozmaicić dietę Twojego dziecka i dostarczyć mu wszystkich niezbędnych składników...