Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 36
Zdrowe przepisy BLW i odpowiedzi na pytania: Jakie tym razem płatki Lila jadła na śniadanie. Jak zrobić marchewkową papkę. Jaką rybę mieliśmy na obiad. Jak zrobić domowe monte – zdrowy deser dla dziecka. Z czego zrobić gwiazdki na kanapki?
Przepisy dla dzieci BLW – Co Lila jadła w środę? 35
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW. Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić pyszny omlet dla dziecka BLW. Jaką zupę ugotowaliśmy tym razem. Jak zrobić tradycyjny obiad w zdrowszej wersji. Co zrobić dziecku na kolację BLW.
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 34
Jaki dżem warto kupić dziecku. Co zielonego wrzuciłam Lilce do zupy. Jak zrobić spaghetti z małymi pulpecikami, które są idealne dla dzieci BLW. Jak chleb jedliśmy na kolację. Zdrowe przepisy dla dzieci BLW i całej rodziny – zobacz inspiracje i ugotuj pyszny obiad 🙂