Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Przepisy BLW – co Lila jadła? 22
Jak można podać naleśniki dla dziecka BLW? Co tym razem dodałam Lilce do jogurtu naturalnego, bo gotowych “o smaku owocowym” nie kupujemy. Kto zrobił nam pyszne drugie danie? Jak zrobić domowego hamburgera? – czyli slow food dla dziecka BLW.
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 21
Jeśli tutaj wejdziesz, to dowiesz się: Jaki jest nasz śniadaniowy pewniak. Jak smakuje melon galia. Jak zrobić zupę ziemniaczaną dla dzieci BLW. Jak zrobić tosty francuskie dla dziecka BLW?
Przepisy dla dziecka BLW – co Lila jadła? 20
Jak podać awokado dla dziecka (wersja BARDZO leniwa). Jak zrobić zdrowe kulki czekoladowe a’la nesquik i kto Ci może w tym pomóc. Jak zrobić zupkę ze szpinakiem dla dziecka. Jakie nadzienie do pierogów okazało się hitem. Jak zrobić kotleciki bez mięsa dla dzieci BLW.