Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą to nasz HIT. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, kolacji, grilla. Możesz go zaproponować do mixu sałat, kapusty pekińskiej czy razem z mięsem. Sprawdź przepis na uniwersalny sos czosnkowy z kukurydzą.
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Wrzuć koperek do miseczki i zaproponuj dziecku, aby samo sobie posypało, wtedy może się skusi na zielony dodatek.
Odłóż porcję dla dziecka – wersję dla dorosłych możesz posolić.
Przepisy dla dzieci – co Lila jadła w środę? 2
Co Lila jadła w środę? 2 –to drugi post z tej serii. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zainspiruje – napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli skorzystasz z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage Lady Och Mistrzyni –...