Czerwona kapusta na ciepło
Przepis na czerwoną kapustę na ciepło
Składniki:
1 mała kapusta
2 jabłka
sok z 1 cytryny
ziele angielskie, liście laurowe (opcjonalnie)
pieprz do smaku
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy na pół i szatkujemy. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i lście laurowe (opcjonalnie) i gotujemy około 20 minut (mieszamy w trakcie gotowania). Po tym czasie wodę odlewamy, dodajemy starte na średnich oczkach jabłka i sok z cytryny. Dusimy jeszcze kilka minut z masłem lub oliwą, przyprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Zdrowiej, bo...
Wskazówki
Kapustę możesz gotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Dorośli mogą sobie posolić kapustę po ugotowaniu (na talerzu).
Zapisz się na listę osób zainteresowanych.
Jesienne menu BLW – co Lila jadła? 56
Dania z dyni dla dzieci: pyszny mus jabłkowo-dyniowy z kaszą jaglaną oraz budyń. Co przygotować z dyni ? – zobacz nasze jesienne menu.
Menu Liliany BLW- Co Lila jadła? 55
Jak zrobić domową czekośliwkę i do czego wykorzystać? Jak zrobić zupę z dyni dla dziecka, aby wyglądała na #3gwiazdkiMichelin? W tym wpisie znajdziesz przepis na magiczne kulki z Krainy Lodu, które warto wrzucić do każdej zupy (receptura od Anny i Elsy). Dowiesz się jak zrobić placki na tortillę i jak zrobić tortillę po meksykańsku. Poznasz przepis na najłatwiejszy i najzdrowszy jabłecznik dla dziecka – oczywiście bez cukru rafinowanego, bo jabłka są wystarczająco słodkie 🙂
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 54
W tym wpisie dowiesz się z czym zrobić kaszę mannę i dlaczego nie warto kupować kaszek “dla dzieci”? Jak ugotować pyszny krem ziemniaczany z cukinią dla dziecka?
Jak zrobić tagliatelle z marchewki i cukinii BLW ?Co podać na kolację, żeby było smacznie i zdrowo i na szybko? Zobacz zdrowe i smaczne przepisy dla całej rodziny.