Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 50
Jakie płatki możesz kupić i ugotować dziecku zamiast gotowych kaszek. Jak zrobić zdrowy i pyszny makaron dla dziecka BLW (bez dodatku cukru). Jaki podwieczorek zrobił mój mąż – Twój też sobie z tym poradzi 😉 Z czego składa się nasz wegański pasztet?
Zdrowe przepisy BLW – co Lila jadła? 49
Jak zrobić omlet BLW, który jest pyszniutki, ale “mi jednak nie smakuje” czyli problemy żywieniowe małego dziecka. Jak można wykorzystać całego melona – musisz zrobić z niego miseczkę. Jak przyozdobić zupę, a przy okazji pouczyć dziecka literek. Jakie pulpeciki są hitem w naszym domu i idealnie nadają się dla dziecka BLW. Jak zrobić mus czekoladowy i czy warto zrobić z niego lody. Jak zrobić placki warzywne BLW? Zobacz zdrowe przepisy dla dziecka i całej rodziny.
Kulinarne inspiracje dla dzieci BLW – co Lila jadła? 48
Z tego wpisu dowiesz się: jak gotuję owsiankę, co wrzuciłam do rosołu zamiast tradycyjnego makaronu nitki, z jakiej kaszy zrobiłam potworka na drugie danie, jak zrobić ciasteczka dla dzieci bez cukru rafinowanego – możesz je zabrać na spacer lub dłuższą wycieczkę, jak zrobić fit smalec dla dziecka. Poznaj zdrowe i smaczne przepisy BLW dla całej rodziny.