Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą to nasz HIT. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, kolacji, grilla. Możesz go zaproponować do mixu sałat, kapusty pekińskiej czy razem z mięsem. Sprawdź przepis na uniwersalny sos czosnkowy z kukurydzą.
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Wrzuć koperek do miseczki i zaproponuj dziecku, aby samo sobie posypało, wtedy może się skusi na zielony dodatek.
Odłóż porcję dla dziecka – wersję dla dorosłych możesz posolić.
Menu dla dzieci BLW – co Lila jadła? 68
Zobacz pomysły na śniadanie, obiad i kolację.
Przepisy dla dzieci – Menu BLW 67
Zobacz zestawienie posiłków i zainspiruj się!
Przepisy dla dzieci BLW 66 – zobacz moje propozycje
Menu BLW – zobacz moje propozycje na pyszne posiłki dla dzieci i całej rodziny.