Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą to nasz HIT. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, kolacji, grilla. Możesz go zaproponować do mixu sałat, kapusty pekińskiej czy razem z mięsem. Sprawdź przepis na uniwersalny sos czosnkowy z kukurydzą.
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Wrzuć koperek do miseczki i zaproponuj dziecku, aby samo sobie posypało, wtedy może się skusi na zielony dodatek.
Odłóż porcję dla dziecka – wersję dla dorosłych możesz posolić.
Przepisy BLW – co Lila jadła? 62
Przepisy BLW dla dzieci – zobacz co Lila jadła. Zupa ze szpinakiem, owsianka z czekośliwką, domowe biszkopciki i wiele więcej!
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW- co Lila jadła? 61
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW. Co ugotować dziecku? co podać na kolację? w tym wpisie znajdziesz isnpiracje.
Zdrowe jedzenie dla dzieci BLW – co Lila jadła? 60
Zdrowe jedzenie dla dzieci BLW i całej rodziny. Zobacz kolorowe kopytka, czerwoną pastę do chleba i pieczoną owsiankę.