Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą to nasz HIT. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, kolacji, grilla. Możesz go zaproponować do mixu sałat, kapusty pekińskiej czy razem z mięsem. Sprawdź przepis na uniwersalny sos czosnkowy z kukurydzą.
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Wrzuć koperek do miseczki i zaproponuj dziecku, aby samo sobie posypało, wtedy może się skusi na zielony dodatek.
Odłóż porcję dla dziecka – wersję dla dorosłych możesz posolić.
10 pomysłów na buraki
Buraki – niedrogie, łatwo dostępne, a w dodatku potrafią zdziałać CUDA. W diecie dziecka mogą pojawić się już na początku rozszerzania diety. Tutaj znajdziesz nasze przepisy na dania z buraków.
Co Lila jadła? 58 menu dla dziecka BLW
Z tego wpisu dowiesz się jaką „nutellę” polecam dla dzieci i dlaczego? Jak zrobić pyszne jednogarnkowe danie na dwa dni? Czym posłodzić sernik zamiast białego cukru? Jaka jest w tym momencie ulubiona zupa Liliany? Co podać na kolację, jak już wszystko się przejadło?
Menu BLW – Co Lila jadła? 57
Jakie warzywa Lila lubi “dogryzać” i czym posypała jajko? Co oprócz owoców Lila zabiera ze sobą na drugie śniadanie? Co wyczarować z kaszy jaglanej na kolację? Co to jest przysmak Shreka i jak go zrobić?