Cukinia z kaszą jaglaną
Cukinia z kaszą jaglaną to kolejny pomysł na szybki obiad lub kolację. Ugotuj kaszę jaglaną dzień wcześniej np. wieczorem, a na drugi dzień udusisz cukinię i posiłek masz gotowy w 15 minut. Warto też ugotować więcej kaszy jaglanej i zrobić przy okazji pyszny deser. Zobacz przepis i wskazówki.
Przepis na cukinię z kaszą jaglaną
Składniki:
200 g kaszy jaglanej
2 cukinie
2-3 ząbku czosnku
szczypta pieprzu
szczypta kurkumy
2 łyżki masła klarowanego
pestki dyni
Wykonanie:
Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie. Cukinie kroimy w kółka lub w kostkę i dusimy na maśle klarowanym, pod koniec duszenia przyprawiamy pieprzem i kurkumą, dodajemy przeciśnięty czosnek. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, całość mieszamy. Posypujemy pestkami dyni.
Smacznego!
Wskazówki
Gotową kaszę jaglaną z cukinią możesz polać jeszcze jakimś dobrym olejem lub oliwą.
Możesz odłożyć część kaszy jaglanej i zrobić domowe raffaello.
Przepisy dla dzieci – co Lila jadła w środę? 2
Co Lila jadła w środę? 2 –to drugi post z tej serii. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zainspiruje – napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli skorzystasz z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage Lady Och Mistrzyni –...