Czerwona kapusta na ciepło
Przepis na czerwoną kapustę na ciepło
Składniki:
1 mała kapusta
2 jabłka
sok z 1 cytryny
ziele angielskie, liście laurowe (opcjonalnie)
pieprz do smaku
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy na pół i szatkujemy. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i lście laurowe (opcjonalnie) i gotujemy około 20 minut (mieszamy w trakcie gotowania). Po tym czasie wodę odlewamy, dodajemy starte na średnich oczkach jabłka i sok z cytryny. Dusimy jeszcze kilka minut z masłem lub oliwą, przyprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Zdrowiej, bo...
Wskazówki
Kapustę możesz gotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Dorośli mogą sobie posolić kapustę po ugotowaniu (na talerzu).
Zapisz się na listę osób zainteresowanych.
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 33
Z tego wpisu dowiesz się: Jakie jest najlepsze śniadanie? czyli pewniak mojej córki. Jak zrobić domowe monte bez cukru dla dzieci? Jak zrobić jaglane kulki z jarmużem? – idealne dla dzieci przy BLW. Jak zrobić tagliatelle? – super pomysł na kolację. Zapraszam po inspiracje dla całej rodziny.
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 32
Przepisy dla dzieci BLW i całej rodziny, bo nie musisz gotować specjalnego obiadu dla malucha! Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić hummus marchewkowy.
Z czym podać jogurt naturalny i jaki wybrać. Czym zagęścić sos. Jak zrobić domowe batoniki bez dodatku cukru rafinowanego. Jak podać kolację dla dziecka BLW.
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 31
Przepisy dla dzieci BLW i całej rodziny. Porady i inspiracje. Jak ugotować płatki jęczmienne? Z czego zrobiłyśmy zielony sok? Jak zrobić makaron ze szpinakiem dla dzieci BLW? Jak zrobić zdrową – domową czekoladę dla dzieci Co Lila zrobiła sobie na kolację?