Czerwona kapusta na ciepło
Przepis na czerwoną kapustę na ciepło
Składniki:
1 mała kapusta
2 jabłka
sok z 1 cytryny
ziele angielskie, liście laurowe (opcjonalnie)
pieprz do smaku
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy na pół i szatkujemy. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i lście laurowe (opcjonalnie) i gotujemy około 20 minut (mieszamy w trakcie gotowania). Po tym czasie wodę odlewamy, dodajemy starte na średnich oczkach jabłka i sok z cytryny. Dusimy jeszcze kilka minut z masłem lub oliwą, przyprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Zdrowiej, bo...
Wskazówki
Kapustę możesz gotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Dorośli mogą sobie posolić kapustę po ugotowaniu (na talerzu).
Zapisz się na listę osób zainteresowanych.
Co Lila jadła w środę? 19 przepisy dla dzieci BLW 19
Jak zrobić naleśniki w kształcie misia? Jaki jogurt dla dziecka wybrać? Jakie warzywa ukryłam w zupie brokułowej z cukinią? Jaki obiad ugotować dla dziecka BLW w 15 minut? Jak zrobić ciastka marchewkowe dla dzieci BLW? Jak zrobić frytki, które są idealne dla dziecka startującego z BLW?
Przepisy BLW 18 – co Lila jadła?
Kto spełnia tysiąc życzeń Lili, kiedy ja przygotowuję śniadanie? Jak zrobić pyszne i chrupiące gofry dla dzieci BLW? Jaką zupę zażyczyła sobie Liliana? Którą kaszę kupiłam po raz pierwszy?
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 16
Jak zrobić pyszną owsiankę dla dziecka BLW? Jak zrobić omlet czekoladowy dla dzieci BLW? Na jakim wywarze gotuję 99% zup? Jak zrobić szybka kolację (bez chleba)? Zobacz moje zdrowe inspiracje kulinarne.